Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co se mi na islámu příčí: Mohamed a Korán, co přikazuje stínán hlav

Když tak kolem sebe slýchám vše o oblíbenosti jména Mohamed v Oslu či Anglii, když tak slýchám o tom, jaký vzor pro muslima představuje, ptám se, kdo to byl zač? Co jsem zjistil, však tak nějak koresponduje s názorem, že muslimové, pokud berou Mohameda jako vzor, jsou opravdu výhledově velmi nebezpeční. Mnoho dalších strach pudících vět pak islám představuje v samotném Koránu. Je to jakýsi velký příkaz k páchání nechutností a zločinů na každém, kdo není muslim.

Proč se tedy česká muslimská obec ohání tím, že kdo dělá z řad muslimů nepořádek, se chová v rozporu z Koránem, a vůbec, proč člověk, který vychvaluje islám, aníž by ho znal do hloubky, si nepřečte tuto knihu nebo si nic nezjistí o skutečné Mohamedově povaze?

Prorok Mohamed se narodil v roce 570 našeho letopočtu v dnešní Saúdské Arábii. Během války mezi Mekkou a Medínou, kterou muslimové vyhráli, plenili vesnice a likvidovali místní obyvatelstvo. Je známo, že Mohamed byl znám znásilňováním žen a dětí a neměl problém s tím odstranit každého odpůrce, byť jen slovního. Z hlediska velitelství neměl, jako správný diktátor, slitování a neznal kompromisy. Ve válce nezanechal jedinou budovu v celku, neměl slitování s obyvateli, kteří žili v rozporu s ním i v případě, že se jednalo o civilisty, často nemajíc s konfliktem příliš společného.

Během války, poté, co bojoval s mečem v ruce, nakazoval vypalování vesnic a ničení symbolů jiných než islámských. Během těchto útoků zahynulo mnoho civilistů a bylo zničeno mnoho staveb a to i přes to, že mnohé z nich mohly být ušetřeny. 

Historici však všechna taková tvrzení považují za subjektivní. V mnohých médiích jsou tato zvěrstva zamlčována a Mohamed zde působí jako nevinný obránce práv muslimů. Stejně nevinně působí i ochránci práv muslimů v zemích, kde muslimové nyní vraždí, třeba v Británii. A stejně jako nyní, i tehdy se nenašli lidé z řad muslimů, kteří by vystoupili proti vypalování, vraždění a znásilňování.

Jenže jako protiargument může sloužit několik pasáží Koránu, jímž se muslimové v zemích, kde mají nadvládu, slepě řídí a to doslova. Asi nejděsivější věta, která, jak se zdá, je dodržována velmi precizně, zní: "Když potkáte nevěřící, setněte jim hlavu.“ Dále pak všichni duchovní považují řezání hlav za "účinnou zbraň v boji proti nevěřícím." Nevěřící je, mimochodem, každý, kdo nevěří v Alláha. Naproti tomu každé jiné velké náboženství toleruje ostatní víry. Dokazuje to třeba Papež, který se snaží spojit všechna velká světová náboženství v jednu organizaci, kde by představitelé spolupracovali na společném a míruplném soužití ve světě. Muslimská komunita se nejspíše nikdy nevyjádří. 

Dále pak neznám v dnešní době nikoho, kdo by ve jménu své víry označil nevěřícího jako hodného zabití - vraždě. Muslimové to však považují za nevyhnutelné. Nevidím jim domů k jídelnímu stolu, ale už jen fakt, že jsou schopni halal porážku provozovat za dohledu svých dětí i třeba jiných lidí, dokazuje, že neberou ohledy. Dle svědeckých výpovědí, je to pro mnoho ostatních nepřijatelný "rituál". Nutí lidi doslova prchat z místa, kde se tato porážka koná a na to muslimové neberou ohled ani v zemích, do kterých přišli jako hosté. Kdyby se však přizpůsobili, není to pořád příslib lepších časů. Pokud je jejich komunita malá, snaží se vypadat slušně, pokud ale dělají někde lidé z jejich řad nepořádek, začne boj o to, že jsou oni ti diskriminovaní a že přizpůsobit se musíme my. 

Tohle všechno, to vraždění, ta bezohlednost, nepořádek, povýšenost a dělání "ze sebe chudáčků", jim přikazuje Korán. Využívají zkrátka chyb v našem přístupu ke xenofobii (jako slovu, které se použije v případě, že nebudeme diskriminovat majoritu), aby ve chvíli, kdy jich tu bude víc, začali s řezáním hlav. 

Nemůžeme odsuzovat sami sebe za rasismus jen proto, že máme strach z takových lidí. Ti se mimochodem vůbec lidsky nechovají a nikdy jim to nerozmluvíte. Oni si totiž myslí, že dělají správnou věc. Budeme nadále čekat, až nás zlikvidují, psát jich se zastávající články, nebo si novináři konečně zjistí pravdu? Kdy už konečně přestane tohle slepé a proti nám diskriminační jednání?

 

Autor: František Kubásek | sobota 6.9.2014 12:10 | karma článku: 29,41 | přečteno: 1126x
  • Další články autora

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma: 39,16 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Média

František Kubásek

IZRAEL vs. HAMÁS: jak to začalo a kde Hamás bere rakety

Tohle je můj článek se zdroji, které najdete dole v mnoha odkazech. Snažil jsem se popsat, jak začal současný konflikt Izraele a Hamásu.

18.5.2021 v 9:53 | Karma: 38,00 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Politika

František Kubásek

"Turnaj se povedl" aneb šílené lži kolem mistrovství světa juniorů

Byly časy, kdy česká hokejová reprezentace pravidelně bojovala o nejvyšší příčky. Byly časy, kdy jsme byli smutní, že naše reprezentace do dvaceti let prohrála ve čtvrtfinále. A teď máme být šťastní za prohru 0:3? Co to sakra je?

3.1.2021 v 13:26 | Karma: 35,52 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Sport

František Kubásek

(Koróna) pozitivní deník - den 1 až 3

Je zajímavé, jak se nemoc vyvíjí. Následující poznatky jsou jedním z asi dvou set tisíc případů jen v ČR, a tak předpokládám, že každý to má trochu jiné.

17.12.2020 v 14:33 | Karma: 25,20 | Přečteno: 942x | Diskuse| Věda

František Kubásek

(Koróna) pozitivní "deník" - Den minus 3 až 1

Říkal jsem si, že záznamy jednoho pozitivně testovaného třicetiletého jinak zdravého muže může někoho zajímat. Následující zkušenosti tedy berte jako jeden z mnoha případů, jak to může probíhat. Ale taky nemusí.

15.12.2020 v 15:54 | Karma: 40,27 | Přečteno: 4998x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, zraněním na místě podlehl

28. dubna 2024  11:15,  aktualizováno  13:29

V Ostravě na ulici Rudná poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Budeme radikální. Pro zachování důchodového věku uděláme všechno, řekl Havlíček

28. dubna 2024  13:28

Hnutí ANO udělá vše pro to, aby se nezvyšoval důchodový věk, řekl v pořadu Za pět dvanáct Karel...

Malostranský zápisník: Ze tří žen zbyla ve vládě jedna, ale ta zase vydá za tři

28. dubna 2024

Premium Proč se opět nepovedla feminizace české vlády? Kdo je poslední vládní květinka, která když mluví,...

TOP 09 má na ministra pro vědu a výzkum čtyři kandidáty, řekl Válek. Představil strategii zdravotnictví

28. dubna 2024  12:58

Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof