"Rusko může za všechno," píší nám média...

21. 10. 2014 10:00:00
Rusko rozšiřuje jaderný arzenál, Rusko vyhrožuje, Rusko sankcuje, Rusko může za krizi na Ukrajině, ruský prezident je lhář, ruský prezident je hajzl, ruský prezident je diktátor... Mnoho řečí již bylo napsáno, jenoznačných a jednostranných. Víte, já už ale ani nevím, jestli tomu všemu mám věřit, protože vidím i ze strany ukrajinského prezidenta jistou amatérštinu, rozhodnutí založerná na emocích a různé přehmaty, jako jsou přehlídky při probíhající občanské válce a podobně. Ruska jsou plné noviny, ale co teď dělají Ukrajinci? Není to zamření na Rusko trochu přehnané?

Rusko je nejspíše univerzální nepřítel plný špionů. Ty americké ovšem ignorujeme. Rusko rozšiřuje jaderný arzenál, ale ostatní státy v tomto ohledu moc neřešíme. Rusko cenzuruje zprávy, ale to dělají všichni! A dále pak ty nesmysly v článcích, které se píší, když se v Rusku nic neděje... Je to už prostě divné...

Rusko je taková specifická země. Mně osobně je velmi nesympatická. Ale v žádném případě to neznamená, že bych je obviňoval i z globálního oteplování, což je na iDnes.cz pouze otázka času. Bylo by fajn se asi zamyslet nad tím, jestli Rusko jako jediný a univerzální viník všeho není málo... A také nad tím, jak moc musí média být jednostranná, aby zalezla co nejvíce do zadečku Američanům.

Rusko je z mého pohledu země taková "nic moc" a Rusové jsou z mého pohledu většinou dost nesympatičtí a některé pudy jejich chování mi možná i odporují. O to víc odporné jsou pak takové články, které víc a víc podněcují jednostrannou a jednoznačnou nenávist celého světa vůči Rusku. Existují na světě vážné problémy, například s Islámským státem, proti kterému by měly země světa bojovat bok po boku. Víte, je velký rozdíl mezi tím, když mám neustálé domněnky a mezi tím, že jsem novinář a neustále lidem cpu jednoznačnou věc, že Rusáci mohou za všechno.
Jistě, z historického hlediska je moc nemusíme, protože nám sice dost pomohli od nácků (což by v případě jejich neúčasti byla ze strany USA pouze otázka velmi krátkého časového intervalu), ale o pár let později začali ovlivňovat naší zemi, pak ji i okupovali a tak dále. Všechna ta jejich gesta, chování, ústrky, lži, všechno má jeden společný faktor. Takové lidi a takové chování obsahuje každá společnost! A místo toho, aby se média pořád jen pokoušela Rusko poškodit (stejně jako se pokouší západ), by se měla hledat globální cesta ke spojenectví. Tady nejde vůbec o nějaké "chudáky Ukrajince" nebo "chudáky Rusy", ale je to celosvětový problém, na kterém nevydělá nikdo z nás.
Je na čase tuhle mašinérii proti Rusu zastavit a nebo minimálně podávat opravdu objektivní informace... Nebo se mám fakt bát toho, že Rusové opravdu podle iDnes.cz jednou způsobí globální oteplování - tání ledovců - potopu? Fakt už je těch nesmyslů příliš...
Nemám rád Rusko, to opakuji. O to víc ale nesnáším lži. A tyhle výstupy proti Rusku už hraničí (nebo jsou za hranou) s účelovým naváděním veřejnosti k nenávisti vůči jednomu státu....
Autor: František Kubásek | úterý 21.10.2014 10:00 | karma článku: 35.07 | přečteno: 1718x

Další články blogera

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 1403 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.41 | Přečteno: 428 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.55 | Přečteno: 1236 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 439 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 260 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 680 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...