S Putinem je potřeba jednat!

27. 11. 2014 14:00:04
Druhá studená válka je na spadnutí. A stejně tak i ta třetí světová. Asi to mnozí nevidí, ale ukrajinský Majdan se nám zvrtnul nejen v Ukrajinskou občanskou válku. Prezident Ukrajiny používá stejnou lživou propagandu jako Kreml. To samé dělá západ. A celý ten spor může na dno svrhnout velkou část Evropy... A potažmo celého světa...

A proto je teď, místo nesmyslných sankcí, které jen oslabují firmy a lidi zde v Evropě, potažmo v Česku, lepší zmírnit tyto dětinské spory. Bylo by docela dobré zamyslet se nad tím, proč Miloš Zeman neodmítá aktivní komunikaci s Putinem. Na akci ku příležitosti vítězství spojenců nad nácky byl prezident Ruska Putin pozván naprosto oprávněně.

Předem, pro všechny zemanofoby, jsem odpůrcem Ruska. Situace v zemi, vysoké rozdíly bohatých a chudých, charakter Rusů, jejich historická minulost a jejich laksnost v oblasti islamizace země mi přijde naprosto do nebe volající. A zdůrazňuji, že si to musíme přiznat všichni. Ale nepozvat Putina by bylo krajně neslušné. Rusko patří mezi vítězné strany. Rusko, tehdy Sovětský svaz, pomohlo k znovudobytí Evropy od nacistů. A nyní přichází další důvody.

USA má zálusk na novou studenou válku. Putin je Západem označen za diktátora i přes to, že ten samý Západ otevřeně podporuje diktátory z Hamásu, který vládne nestabilní Palestině. Vidíte ten konrtast, tu ironii? Není tak jednoduché označit za viníka ukrajinské krize jednu stranu. Nezapomeňme, že svrhnutí ex-prezidenta Ukrajiny bylo podporováno ultrapravičáky a to velmi otevřeně. A také nezapomeňme, že to, co se na Ukrajině děje, nebylo cílem ani přímým důsledkem Majdanu. To bylo jakési vyústění a využití situace a nejen ze strany Ruska, zdá se mi.

A co Obama? Prohlásil, že by se Rusko mělo omluvit za katastrofu letounu nad východní Ukrajinou. bez důkazů, které by jednoznačně svědčily o tom, že má ona země na tragédi přímý podíl. Neprokázala se zatím ničí vina, ale jedině západní prezident Obama může někoho jen tak označit za viníka. A navíc bylo toto prohlášení vydáno všemi médii a nikým nebylo výrazně zpochybňováno.

Proto mi přijde naprosto nepochopitelné dělat ze Zemana a jiných, kteří prohlašují, že je nutné komunikovat s Putinem, nějaké zlé lidi podporující diktaturu. Mimochodem, Zeman byl osočován za chválení Číny, kterou posléze stejně chválil i Obama, což nikdo ze zarputilých antizemanovců nezaregistroval. Nechtělo se jim. A Zeman byl ten, jenž jako jeden z prvních vysokých politiků začal kritizovat islám. A byl to Zeman, jenž jako jeden z prvních vysokých politiků upozornil na nedostatky v zákonech vlády o školkách a služebním zákoně. A byl to Zeman, který správně prohlásil, že je důležité vést dialog.

Dialog o tom, zda by nebylo na místě zahodit válečnou sekyru. Zda by nebylo lepší diplomaticky dospět a spojit se. Zde je nepřítel. Světová válka je na spadnutí a my čelíme ohrožení islamizací. Ta, která nyní zabíjí v Sýrii a Iráku, je řízena konzervativním islámem. A proti takovéto formě je potřeba opravdu bojovat. Musíme komunikovat s tak velkou zemí, jako je Rusko, obchodovat a spolupracovat.

Co je na tomto názoru a na jiných názorech, které Zeman prohlásil, špatného? Dle zarputilých antizemanovců vše, ale to je jen fanatismus. Dle člověka se selským rozumem by se dalo říci, že vulgarity do slovníku prezidenta nepatří, ale názory jsou 100% moudré. To mu v otázkách globální politiky nikdo rozumě nevymluví.

Takže vás, megaodpůrce Ruska, Zemana, Okamury a jiných, vyzývám: Dejte šanci naší civilizaci. Nedopouštějte její zničení jen kvůli nějakým osobním pocitům. Válka je na spadnutí. A ohrožuje nás všechny. Rusko hlavy neřeže, to muslimové je řežou i v Rusku. A stejně tak to čeká nás, budeme-li nadále slepí poslouchat lživá masmédia. Nenechme si kálet na hlavu, mějme vlastní názor, zjistěme si pravdu! Islám je tu nepřítel číslo jedna, Rusko má dispozice k tomu nám s ním pomoct! Spojme se a zničme ten teror! A pak se klidně dále jako malé děti hádejte o nějaké vulgarismy!

Autor: František Kubásek | čtvrtek 27.11.2014 14:00 | karma článku: 30.93 | přečteno: 1179x

Další články blogera

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 1403 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 281 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 635 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...