Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vánoce v islámském světě

za chvíli tu máme třetí Adventní neděli. Vánoce jsou za dveřmi a mnoho lidí se těší, peče se, nakupují dárky... Pardon... Ježíšek shání dárky. Ale ne všude mají neutrální lidé či křesťané možnost slavit takový velký svátek.

Už jsme tu slyšeli hodně o toleranci islámu ohledně jiných náboženství. A i přes fakt, že je tato tolerance vyvracována v islámské literatuře, si mnoho lidí myslí, že ani islamizace nezabrání oslavám vánočních svátků. Mnoho muslimů žije uprostřed křesťanské Evropy, aníž by o Vánocích řekli jen slovíčko o kritice Vánoc. Tak jaký problém s tou tolerancí máme, řekne si mnoho lidí.

Je však důležité si uvědomit, že jednou mezi ně může přijít ímám a říct, že takhle ne. Vánoce diskriminují muslimy a zabraňují jim v žití podle islámských zásad, stejně jako se psi, kteří musí povinně vystupovat z prostředků mhd. A stejně jako s vepřovým masem, které se v mnoha rychlých občerstveních v Británii přestává kvůli muslimům podávat. A stejně to může dopadnout i s Vánoci, i když samozřejmě málokterý muslim by si dokázal představit, že bude stát někde na náměstí pod vánočním stromkem a tvrdit, že jen uráží. Důležitý je počet.

Takže v Bruselu, kde je muslimů již poměrně vysoké množství, hlasitě protestují proti vánočnímu stromku, protože je prý urážejí. A co je ještě více šokující, že více než muslimové za jejich práva bojují někde i neziskové organizace, které doporučují takové požadavky dodržovat. A tak se skutečně v roce 2012 stalo. Zatím to byla výjimka, jelikož letos stromek v Bruselu na náměstí stojí.

Jenže jak se projev oslav Vánoc přijímá v zemích, kde je islám takový, jaký má být? Třeba Saúdská Arábie, to je země, kde platí islám všude, kde je dodržován velmi doslovně, dle spisů, knih a to jak v rodinném tak ve státním měřítku. Je to prostě takkový islámský stát, jaký má podle islámu být. A zde je zádrhel.

Oslavy Vános jsou brány jako spiknutí. V jednom případě zatkla šárijská policie při razii přes čtyřicet lidí za "spiknutí v úmyslu slavit Vánoce". Citace z článku: "Podle libanonského deníku Al Achbár byli všichni zatčení křesťané hosty asijského diplomata, přičemž mezi přítomnými byl i dva muslimové, Saúd a Egypťan. Podle oficiálního prohlášení náboženské policie byli hostitel i oba muslimové „silně intoxikováni“. O osudu zatčených zatím nejsou žádné informace." Podle toho, co jsem hledal na internetu, nejsou známy informace o tom, že by zmíněné potkal trest smrti ani jiná vážná exekuce. 

Saúdská Arábie zakazuje jakékoliv projevy náboženství, krom vahhábistické radikální verze sunnitského islámu. Je neskutečné, že má Česko tendenci s takovým státem plánovat obchodování. V pořadu Máte slovo saúdská muslimka prohlásila, že jsou Židé a křesťané odděleni od ostatních v areálech, kde mají možnost modlit se. Na přímoou otázku o kostelech či synagogách řekla jen to, že mají modlitebny, přítomnost jiných náboženských staveb než mešit rozhodně nepotvrdila.

Připomeňme si, že Saúdská Arábie je přesně tak islámský stát, jak si ho islám představuje. Kdyby měl být přijat do Evropy, rozhodně by měl být omezený. Jenže jeden z hlavních představitelů muslimů u nás, Mohammad Abás, prohlásil, že musíme přijmout celý islám, tedy včetně těchto extremistických představ. Krásné Vánoce můžeme tedy mít do té doby, než nás ovládne islám. Je tedy pravděpodobné, že začnou sílit tlaky ímámů v Evropě na omezování vánočních oslav. 

Stopka islámu je z dlouhodobého hlediska jediná forma možnosti uchování Vánoc v České republice. Za několik generací by totiž mohlo nastat, že na zkoušku Praha zkusí nepostavit stromeček na Staroměstském náměstí. Pokud by budeme prosazovat islám, nezaplatíme za to. Ale budou to naši děti a jejich další potomkové. Ti, až se budou pátrat v historii, se zeptají, kdo jim to způsobil. Tedy, bude-li historie zachována. Chceme, aby naši vlastní potomci proklínali nás všechny za to, jak málo jsme bojovali za budoucnost nejen Vánoc, ale celé kultury, jejích jsou Vánoce součástí...? (IVCRN)

 

Autor: František Kubásek | středa 10.12.2014 22:18 | karma článku: 33,93 | přečteno: 2792x
  • Další články autora

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma: 39,16 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Média

František Kubásek

IZRAEL vs. HAMÁS: jak to začalo a kde Hamás bere rakety

Tohle je můj článek se zdroji, které najdete dole v mnoha odkazech. Snažil jsem se popsat, jak začal současný konflikt Izraele a Hamásu.

18.5.2021 v 9:53 | Karma: 38,00 | Přečteno: 1695x | Diskuse| Politika

František Kubásek

"Turnaj se povedl" aneb šílené lži kolem mistrovství světa juniorů

Byly časy, kdy česká hokejová reprezentace pravidelně bojovala o nejvyšší příčky. Byly časy, kdy jsme byli smutní, že naše reprezentace do dvaceti let prohrála ve čtvrtfinále. A teď máme být šťastní za prohru 0:3? Co to sakra je?

3.1.2021 v 13:26 | Karma: 35,52 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Sport

František Kubásek

(Koróna) pozitivní deník - den 1 až 3

Je zajímavé, jak se nemoc vyvíjí. Následující poznatky jsou jedním z asi dvou set tisíc případů jen v ČR, a tak předpokládám, že každý to má trochu jiné.

17.12.2020 v 14:33 | Karma: 25,20 | Přečteno: 942x | Diskuse| Věda

František Kubásek

(Koróna) pozitivní "deník" - Den minus 3 až 1

Říkal jsem si, že záznamy jednoho pozitivně testovaného třicetiletého jinak zdravého muže může někoho zajímat. Následující zkušenosti tedy berte jako jeden z mnoha případů, jak to může probíhat. Ale taky nemusí.

15.12.2020 v 15:54 | Karma: 40,27 | Přečteno: 4998x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

VIDEO: Londýnem běhali splašení koně. Zkrvavení vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32,  aktualizováno  20:16

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof