Manifestace versus některá média a neziskovky

18. 01. 2015 0:15:00
16.1.2015 proběhla dvoutisícová demonstrace proti islamizaci. A na to hned reagovala média. Některá byla objektivní, jiná se zachovala jako se kdysi chovalo Rudé právo. Rozlišovat mezi faktickými a manipulativními informacemi je nemožné, máte-li pouze jeden zdroj. V dnešní nedemokratické době musíte pro dokázání lží koukat dál, třeba na to, jak odlišně odhaduje každé médium třeba počet účastníků.

2000 lidí v Nigérii vyvraždili muslimové minulý týden, mezitím se oplakávalo 17 mrtvých lidí zabitých pouze za to, že projevili svobodu humoru v západní Evropě nebo za to, že to byli Židé v nesprávný čas. A nebo stačilo být pouze "špatným muslimem". Těch 2000, to byli civilisté, nemuslimové, ale Afričané nejsou asi pro medializaci tak důležití. Podotýkám, že ta samá média označující odpůrce islámu za rasisty, projeví své rasistické chování, když vyšší pozornost věnuje 17 mrtvým Evropanům nebo "Evropanům" než dvěma tisícům mrtvých Afričanů.

Tragikomické chování jsem zaznamenal jak v médiích, tak na facebookových stránkách některých organizací, u kterých je nutné dodat, že na integraci cizinců v České republice inkasují desítky milionů ročně. U každého média uvedu, kolik účastníků uvádí, zajímavou reakci na demonstraci a někdy třeba i pokusy o diskreditaci.

iDnes.cz. Server uvedl 400 účastníků, až několik hodin poté uvedli, že počet postupně dosáhl až dvou tisíc. Podle idnes musela zasahovat policie při útoku odpůrců islámu na zastánce, nejspíše Zelené aktivisty a aktivistky. Ti přišli na náměstí k začátku manifestace a přerušovali proslovy. To ale idnes.cz neuvedlo, podle jejich reportéra prý jediné, co udělali, byla slova o nenávisti po proslovu Martina Konvičky. Z celého projevu Konvičky idnes zdůraznil pouze větu "nedejme jim najíst," která bez úvodu a závěru působí velmi manipulativně.

Novinky.cz se předvedly ještě lépe. Demonstraci v nadpise nazvali "protimuslimskou" a nikoliv protiislámskou. Je to důležité, protože v lidech vyvolává pocit, že demonstrace bojuje proti skupině obyvatel, ve skutečnosti však bojuje proti ideologii, kterou tito lidé zastávají a která je za hranicí ilegality. Počet účastníků uvedly novinky.cz jako "několik stovek". Neurčité, zavádějící na nižší číslo, než byla skutečnost. Na konci článku je uvedeno vtipné číslo - 500.

Server Aktualne.cz přidal fotoreportáž z akce. Podle komentářů pod fotografiemi si IvČRN myslí, že mimo zákon je potřeba postavit muslimy. Fotografovi se povedlo na akci "načapat" mladého muže v maskáčích s holou hlavou, u fotky komentář "...". Aktualne.cz se asi snaží naznačit, že to tam byl samý nácek. Bohužel, žádného jsem si nevšiml. O účasti jsme se na serveru dozvěděli, že "nebyla malá". Narušitelé ze strany aktivistů na straně islámu server označil za odvážlivce. Jejich narušování klidné a ohlášené demonstrace je v tomto případě určitě umírněné.

Česká televize uvedla 300 lidí. Dost směšné. Novela zákona navrhovaná Úsvitem je prý založena na "domnělém" pronikání muslimských extremistů do Česka. Později ČT na stránkách uvedla, že počet účastníků se zvýšil na konečných 600. Dále později dodali, že iDnes.cz tvrdí, že tam byly dva tisíce. Následovaly rozhovory opět s těmi samými lidmi: Dientsbier, člověk, který navrhl ono zvýšení pravomocí ombudsmana, nebo s muslimy, kteří neustále lživě tvrdí, že třeba pařížský útok nemá nic s islámem. Celý anti-IvČRN večer ČT zakončila rozhovorem, na který byl asi omylem pozván kritik islámu. Video zde.

Hate Free na svém facebooku uvedl zprávu, kdy čirou náhodou v tramvaji 22 jedoucí k místu konání demonstrace potkala skinheady, kteří se čirou náhodou chovali nevhodně. Aktivisté projektu, který je financován fašistickým norským státem kradoucím děti, zřejmě čekali na jakýkoliv argument. Tato skupina již dlouhodobě šíří nenávist. Rozpočet pouze na reklamu na facebooku přesáhne 80 000Kč a celkově dosáhne 33milionů za tři roky. Mediální podporu poskytuje Česká televize, takže je projekt podporován i z našich peněz, aby nám ukázal, že patriot je nácek. Stačí projet jejich povedený facebookový profil.

Člověk v tísni zdiskreditoval všechny účastníky demonstrace a nazval je antisemity. Bohužel, v tomto případě demonstraci škodí přítomnost Tomia Okamury, který podle slov v článku, jenž antiislám spojuje s antisemitismem, opustil neúčinné téma Romů a pustil se do islámu. Tady ale nutno dodat, že přes nepříliš promyšlené zápisky má Okamura z 95% pravdu a těch 5% jsou jen detailní nepřesnosti.

Protiproud: Parlamentní listy

Stránka, která je mnohdy považována za kontroverzní proto, že se nebojí jít takzvaně "bez obalu" na určité téma, správně "odhadla" počet účastníků na 2-3000. V době psaní článku je server nedostupný, nicméně byl vyhodnocen jako nejvíce objektivní v tomto tématu.

Média lžou jako za starých časů. Proč, když je jasné, že nebezpečí hrozí i potomkům reportérů, není jasné. Možná to jsou politické příkazy odněkud zhora, možná je to nějaké slepé přesvědčení. Každopádně lhát o takových věcech je projev nedemokracie srovnatelný s chováním třeba Rudého práva.

Manifestace nebyl namířená proti muslimům, kdo z nich ale zpochybňuje fakt, že je spojitost mezi teroristy z Nigérie, IS a islámem, je stejně nebezpečný, jako terorista, který pod záštitou této ideologie vraždí lidi a prodává ženy za cenu bot.

Autor: František Kubásek | neděle 18.1.2015 0:15 | karma článku: 39.15 | přečteno: 1967x

Další články blogera

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 1403 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 4.33 | Přečteno: 141 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.25 | Přečteno: 303 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 343 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...