Oběti Charlie Hebdo oceněni za "nenávist k muslimům a jejich víře"

15. 03. 2015 11:00:00
Zavraždění redaktoři, kreslíři a jiní pracovníci časopisu Charlie Hebdo, který se zaměřuje na karikatury všeho okolo, včetně islámu, byli "in memoriam" oceněni coby "islamofoby roku". Ocenění předává Islámská komise pro lidská práva. Mluvčí této organizace ocenění okomentoval jako "udělení osobám veřejného života, kteří jsou známí svými poťouchlými výpady a projevy nenávisti vůči muslimům a jejich víře."

Zajímalo by mě osobně pár věcí. Celý svět po brutálním islámském útoku na redakci opakoval větu "Je suis Charlie." Znamená to, jak určitě víte: "Já jsem Charlie." Může mi tedy někdo vysvětlit, jak je možné, že je na světě tolik nenávisti plných rasistů, kteří svými slovy podporovali tyto výpady proti muslimům? Samozřejmě to myslím ironicky. Zajímalo by mě, jestli existuje podobná agresivní organizace, která podobně po jejich smrti kritizuje jejich velmi časté karikatury na téma křesťanství nebo judaismus? A také by mě zajímalo, zda tato pro-islámská organizace, která od EU inkasuje mnoho milionů, zaobírá svůj zrak směrem k problematickým imámům, kteří vedou řadové muslimy k násilí pomocí takzvaného "špatného" chápání islámu, které je vlastně též správné, nicméně jiné a pro společnost nepřijatelné.

Bylo by dobré, aby se tyto organizace zamyslely nad tím, proč na britských islámských školách vedou někdy děti k nenávisti vůči společnosti, o Židech mluví jako o prasatech a o demokracii jako o systému, který je chybný, děravý a odsouzený k zániku. Stejně tak, jako u nás se takové organizace nezamyslí nad mnoha nenávistnými kázáními místních imámů, se nikdo z těchto lidí nezaměřuje na mnohem intenzivnější nenávist z řad islámských duchovních v jiných zemích západní Evropy.

Přijde mi také jako veliká zbabělost, nechutnost, cynismus a bůh ví co ještě, že organizace začne po smrti tyto věcné kritiky všeho špatného odsuzovat až po jejich smrti, která přišla přesně z toho, co také kritizovali. Z islámu. Musíme ještě jednou upozornit, že miliony muslimů jejich smrt slavily, že vznikaly i evropské internetové komunity plné muslimů, kteří tam tvrdili, jaká je to dobrá zpráva. A také si tyto organizace zjevně neuvědomují zásadní věci.

V koránu se (ne doslovně, ale shrnutě) píše: "neberte si ne-muslimy za přátele a kdykoliv se otočí zády, udeřte je do šíjí." A protože je tato kniha pro muslimy to samé jako pro křesťany desatero, bylo by pro tyto lidi vhodné zamyslet se i nad tím, zda není náhodou dost pravděpodobné, že islámští pravověrci někdy zabijí i je nebo jestli znásilní jejich manželky, dcery či uřežou hlavy jejich synům. To je vše možné.

Tyto organizace islám zřejmě vůbec neznají. Jsou tu jisté souvislosti. Problém je také to, že s útokem na Charlie Hebdo souvisí i 4 židovské oběti. Jejich smrt je tímto "oceněním" dá se říci zpochybněna a pro organizaci vlastně ztratila nějaký význam. Význam tu ale je. Při útoku zemřeli Židé, špatný muslim a kritici islámu. Všichni se dopustili těžkých proti-islámských zločinů. Mrtvý policista tím, že v uniformě brání chybnou demokratickou stabilitu země. Oběti v redakci tím, že urazili chudáčka "proroka", analfabeta, pedofila, teroristu a vraha Mohameda. A 4 oběti se provinili něčím zdánlivě nevinným. Byli to Židé. Není tohle už jasný důkaz toho, jak moc je islám tím nenávistným rasistou? Neměli bychom my naopak ocenit tuto organizaci za její podporu nacistického režimu? Není divné, že Hitler dostal od vysoké islámské autority "čestné muslimství"?

Určitě ne pro tuto organizaci. Neexistuje horší typ diktatury, než umlčovat všechny, kteří upozorňují na problém. Neexistuje horší morální zločin, než odsoudit nevinné a ještě ke všemu po smrti jen kvůli tomu, že zasáhli nepohodlné téma. Tato organizace tak patří do širokého spektra pro-islámské diktatury, jejíchž tlak na veřejnost stoupá s agresivitou islámu. Kam až tito lidé jsou schopni dojít?

Zdroj

Islamoklast Kubásek

Autor: František Kubásek | neděle 15.3.2015 11:00 | karma článku: 30.15 | přečteno: 744x

Další články blogera

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 1403 | Diskuse

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 237 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.60 | Přečteno: 313 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 18.05 | Přečteno: 346 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...