Jak vznikl Islámský stát...

11. 10. 2014 12:00:00
Muslimové vraždící muže, znásilňující ženy, vykupující západní zajatce od jiných islámských skupin a organizací... To je IS, ISIS, ISIL, všechno je to jedna velká organizace Islámský stát. Kde se vůbec vzal? Prapůvod hledejme samozřejmě v Mohammedovi, Koránu a šárie, tím se totiž jeho členové řídí. Základní kapitál jim pak, pokud to nevíte, dodal samotný Barrack Obama. Zopakujme si ten příběh o tom, jak "nejmocnější" prezident udělal školáckou chybu. A nebo to byl záměr?

Připomeňme si krutovládu v počátcích islámu. Mohammed, přesvědčený o svém proroctví nového směru, vypaloval celé osady a se svými svěřenci de facto ničil vše a všechny, co s ním nesouhlasili od Sýrie až po Egypt. A právě z jeho životopisů a z Koránu čerpají ti největší extremisté svojí inspiraci k násilí v současnosti. Po odmlce od začátku dvacátého století, která trvala pár desítek let, vznikl "svatý" terorismus, potažmo celé skupiny a všichni tito lidé se inspirovali právě Mohammedovým ničením. Případ IS, je však v tomto směru i tak velmi specifický.

Základ se vytvořil v Sýrii a vlastně se koneckonců mohlo jednat o jakési kouzlo nechtěného. Sýrii od roku 2000 vládne Bašár Al-Asad, vzdělaný vůdce. Druhorozený syn předchozího prezidenta přitom neměl svojí pozici zdědit, a tak jel studovat a následně pracovat na západ. Vystudoval doktorát v Damašku a odjel do Británie s cílem stát se očním lékařem. V roce 1994 však zemřel jeho starší bratr při autonehodě a on, po smrti svého otce a po změně ústavy o minimálním věku vládce, zasednul na místo prezidenta. V Sýrii vládla naděje na uvolnění režimu a Bašár byl zvolen i na druhé sedmileté období v roce 2007.

A protože se hlásí k součásti šíitské části muslimského obyvatelstva, k takzvaným Alavitům, nesnášela ho část obyvatelstva, takzvaní sunnité, kteří tvrdí, že to nejsou muslimové ale kacíři. A tak se proti Asadovi po nějaké době zvedla obrovská vlna nevole. Asad musel ve vládě přitvrzovat a v roce 2011 začala občanská válka a v roce 2012 už v zemi zuřily otevřené krvavé boje. A vzhledem k tomu, jakou silou jeho soupeři disponovali, musel se obrátit k ne úplně férovým krokům a přesně na to sunnité čekali. Po sérii chemických útoků začaly USA v čele s Obamou sunnitským povstalcům dodávat zbraně a humanitární pomoc. A Asad musel z těchto chemických ataků ustoupit a zbytek zásob zbraní odevzdat pod návalem výhružek od západu.

Zde udělaly USA zásadní chybu. Jedna věc je pomáhat "obětem" chemických útoků, pomáhat lidem, kteří nenávidí nevěřící a chtějí násilně převzít vládu nad národem, je věc druhá. A odlišná. Asadova snaha spočívala v nastolení rovnováhy v zemi. A protože se celé měsíce nedařilo radikály dostat pod kontrolu, nejspíše pro bezpečí obyvatelstva zahájil chemickou ofenzívu. Jistě, o život přišlo mnoho civilistů, ale stejně tak o život přišlo mnoho řadových Němců při dobývání Třetí říše, to je prostě válka.

Tyto metody však USA shledaly nepřijatelnými a sunnitům tak dodaly další zbraně a tím konflikt ještě zhoršily. Místo toho, aby po nepříliš příjemných rozhodnutích posílat armádu do míst s civilisty a odřezávat povstalce od jídla, elektřiny a vody, válka pomalu končila, vznikala zcela nová hrozba pod záštitou dodávek zbraní od Spojených států. Všimněte si, že mainstramová média hovoří o Asadovi jako o nechutném diktátorovi, co ale následovalo po hromadné pomoci od Obamy, o tom se jen tak nedočtete. A nikdo to nepřipomíná.

Z těchto povstalců totiž vzniklo velké teroristické uskupení, které pomocí amerických zbraní dobývá irácká a syrská města jedno za druhým. Vznikl Islámský stát, nebezpečný, vražedný a nepochopitelný teroristický blok, kterému pomáhá téměř celý muslimský svět. Nutno sice dodat, že financování nyní IS zajišťují dobytá ropná pole a obchodování se zajatci jakožto s jejich vykupováním, co je ale šokující, je fakt, že USA dodaly této ortodoxně muslimské společnosti celý základní kapitál.

Krom toho se IS těší nenápadné a neutichající podpoře od okolních islámských států, což nám také nikdo neřekne. To si musíte nejdříve přečíst Daily Telegraph nebo méně známé médium, abyste se to dozvěděli, ale Katar, Jemen či Saúdská Arábie dodávají členům IS zbraně. Západní pozorovatelé spatřily několik letadel schazujících zásoby nedaleko Tripolisu, kde mají islámské milice pevnost. Po pádu Lybijské vlády posílá katar zbraně přímo na letiště Misrata.

Není to však od Kataru nějaký šok. Katar je vojenským sponzorem muslimů z Hamásu a v minulosti taktéž podporoval třeba Al-Kájdu. A jak dále není úplně v podvědomí veřejnosti, zatímco na jedné straně Katar kritizuje postupy IS a vykládá ztráty vojenských sil při jeho potlačování, na druhé straně výrazně pomohl k tomu, aby se z anti-Asadistů stali nejen povstalci proti syrskému prezidentovi, ale aby se z nich stala militantská skupina plná odhodlání zničit ne-muslimský svět.

To je IS. Žádná náhodně vyvolaná skupina, ale organizace založená na úspěšném vybírání humanitární a zbrojní pomoci od USA, Kataru a dalších zemí.

A jakto, že to nechaly Spojené státy dojít tak daleko? Jedna možnost odpovědi tu je. Světem kolují totiž nové informace o tom, jak a kde Barrack Obama vyrůstal a jak byl vychováván. Možná mu z jeho výchovy mnoho nezbylo, ale byl vychováván právě v sunnitsko-muslimské rodině. To spolu souvisí, protože před nedávnem dokázal prohlásit i takový nesmysl: "Bojujeme proti ISIS, ale ne proti islámu, protože islám učí mír". (články o jeho islámské minulosti zde a zde)

A co víc, konkrétně se jedná o syna člena sunnitské skupiny, která nyní terorizuje Keňu (teror v nákupním centru loni, skoro 70 obětí, a letos přes 40 mrtvých v hotelích na pobřeží, pamatujete?). Všechno to jsou, mimochodem, informace, které na povrch vycházejí pomalu a postupně, protože hlava USA má přeci jen nějakou moc informace tutlat. Nicméně mnoho z těchto informací přinesla i samotná CIA, konkrétně přinesla je prohlášení některých bývalých agentů organizace. (zde a zde dva články anglicky)

Takže prezident USA, minimálně bývalý sunnitský muslim, dodal sunnitským povstalcům zbraně pro boj proti šíitským muslimům v Sýrii. Výsledek? Tisíce mrtvých šíitů, vraždy západních novinářů a humanitárních pracovníků a další desítky tisíc mrtvých Kurdů. Další desítky tisíc mrtvých nás ještě čekají. A tak se ptám, kolik těchto mrtvých mají na svědomí americké zbraně a kolik západních obyvatel bylo podřezáno americkými noži?

Autor: František Kubásek | sobota 11.10.2014 12:00 | karma článku: 32.78 | přečteno: 4633x

Další články blogera

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma článku: 39.10 | Přečteno: 1403 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 144 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 194 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 602 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 179 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2710

www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...