Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Manifestace versus některá média a neziskovky

16.1.2015 proběhla dvoutisícová demonstrace proti islamizaci. A na to hned reagovala média. Některá byla objektivní, jiná se zachovala jako se kdysi chovalo Rudé právo. Rozlišovat mezi faktickými a manipulativními informacemi je nemožné, máte-li pouze jeden zdroj. V dnešní nedemokratické době musíte pro dokázání lží koukat dál, třeba na to, jak odlišně odhaduje každé médium třeba počet účastníků.

2000 lidí v Nigérii vyvraždili muslimové minulý týden, mezitím se oplakávalo 17 mrtvých lidí zabitých pouze za to, že projevili svobodu humoru v západní Evropě nebo za to, že to byli Židé v nesprávný čas. A nebo stačilo být pouze "špatným muslimem". Těch 2000, to byli civilisté, nemuslimové, ale Afričané nejsou asi pro medializaci tak důležití. Podotýkám, že ta samá média označující odpůrce islámu za rasisty, projeví své rasistické chování, když vyšší pozornost věnuje 17 mrtvým Evropanům nebo "Evropanům" než dvěma tisícům mrtvých Afričanů. 

Tragikomické chování jsem zaznamenal jak v médiích, tak na facebookových stránkách některých organizací, u kterých je nutné dodat, že na integraci cizinců v České republice inkasují desítky milionů ročně. U každého média uvedu, kolik účastníků uvádí, zajímavou reakci na demonstraci a někdy třeba i pokusy o diskreditaci.

iDnes.cz. Server uvedl 400 účastníků, až několik hodin poté uvedli, že počet postupně dosáhl až dvou tisíc. Podle idnes musela zasahovat policie při útoku odpůrců islámu na zastánce, nejspíše Zelené aktivisty a aktivistky. Ti přišli na náměstí k začátku manifestace a přerušovali proslovy. To ale idnes.cz neuvedlo, podle jejich reportéra prý jediné, co udělali, byla slova o nenávisti po proslovu Martina Konvičky. Z celého projevu Konvičky idnes zdůraznil pouze větu "nedejme jim najíst," která bez úvodu a závěru působí velmi manipulativně.

Novinky.cz se předvedly ještě lépe. Demonstraci v nadpise nazvali "protimuslimskou" a nikoliv protiislámskou. Je to důležité, protože v lidech vyvolává pocit, že demonstrace bojuje proti skupině obyvatel, ve skutečnosti však bojuje proti ideologii, kterou tito lidé zastávají a která je za hranicí ilegality. Počet účastníků uvedly novinky.cz jako "několik stovek". Neurčité, zavádějící na nižší číslo, než byla skutečnost. Na konci článku je uvedeno vtipné číslo - 500.

Server Aktualne.cz přidal fotoreportáž z akce. Podle komentářů pod fotografiemi si IvČRN myslí, že mimo zákon je potřeba postavit muslimy. Fotografovi se povedlo na akci "načapat" mladého muže v maskáčích s holou hlavou, u fotky komentář "...". Aktualne.cz se asi snaží naznačit, že to tam byl samý nácek. Bohužel, žádného jsem si nevšiml. O účasti jsme se na serveru dozvěděli, že "nebyla malá". Narušitelé ze strany aktivistů na straně islámu server označil za odvážlivce. Jejich narušování klidné a ohlášené demonstrace je v tomto případě určitě umírněné.

Česká televize uvedla 300 lidí. Dost směšné. Novela zákona navrhovaná Úsvitem je prý založena na "domnělém" pronikání muslimských extremistů do Česka. Později ČT na stránkách uvedla, že počet účastníků se zvýšil na konečných 600. Dále později dodali, že iDnes.cz tvrdí, že tam byly dva tisíce. Následovaly rozhovory opět s těmi samými lidmi: Dientsbier, člověk, který navrhl ono zvýšení pravomocí ombudsmana, nebo s muslimy, kteří neustále lživě tvrdí, že třeba pařížský útok nemá nic s islámem. Celý anti-IvČRN večer ČT zakončila rozhovorem, na který byl asi omylem pozván kritik islámu. Video zde.

Hate Free na svém facebooku uvedl zprávu, kdy čirou náhodou v tramvaji 22 jedoucí k místu konání demonstrace potkala skinheady, kteří se čirou náhodou chovali nevhodně. Aktivisté projektu, který je financován fašistickým norským státem kradoucím děti, zřejmě čekali na jakýkoliv argument. Tato skupina již dlouhodobě šíří nenávist. Rozpočet pouze na reklamu na facebooku přesáhne 80 000Kč a celkově dosáhne 33milionů za tři roky. Mediální podporu poskytuje Česká televize, takže je projekt podporován i z našich peněz, aby nám ukázal, že patriot je nácek. Stačí projet jejich povedený facebookový profil.

Člověk v tísni zdiskreditoval všechny účastníky demonstrace a nazval je antisemity. Bohužel, v tomto případě demonstraci škodí přítomnost Tomia Okamury, který podle slov v článku, jenž antiislám spojuje s antisemitismem, opustil neúčinné téma Romů a pustil se do islámu. Tady ale nutno dodat, že přes nepříliš promyšlené zápisky má Okamura z 95% pravdu a těch 5% jsou jen detailní nepřesnosti. 

Protiproud: Parlamentní listy

Stránka, která je mnohdy považována za kontroverzní proto, že se nebojí jít takzvaně "bez obalu" na určité téma, správně "odhadla" počet účastníků na 2-3000. V době psaní článku je server nedostupný, nicméně byl vyhodnocen jako nejvíce objektivní v tomto tématu.

Média lžou jako za starých časů. Proč, když je jasné, že nebezpečí hrozí i potomkům reportérů, není jasné. Možná to jsou politické příkazy odněkud zhora, možná je to nějaké slepé přesvědčení. Každopádně lhát o takových věcech je projev nedemokracie srovnatelný s chováním třeba Rudého práva. 

Manifestace nebyl namířená proti muslimům, kdo z nich ale zpochybňuje fakt, že je spojitost mezi teroristy z Nigérie, IS a islámem, je stejně nebezpečný, jako terorista, který pod záštitou této ideologie vraždí lidi a prodává ženy za cenu bot. 

Autor: František Kubásek | neděle 18.1.2015 0:15 | karma článku: 39,15 | přečteno: 1967x
  • Další články autora

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma: 39,16 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Média

František Kubásek

IZRAEL vs. HAMÁS: jak to začalo a kde Hamás bere rakety

Tohle je můj článek se zdroji, které najdete dole v mnoha odkazech. Snažil jsem se popsat, jak začal současný konflikt Izraele a Hamásu.

18.5.2021 v 9:53 | Karma: 38,00 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Politika

František Kubásek

"Turnaj se povedl" aneb šílené lži kolem mistrovství světa juniorů

Byly časy, kdy česká hokejová reprezentace pravidelně bojovala o nejvyšší příčky. Byly časy, kdy jsme byli smutní, že naše reprezentace do dvaceti let prohrála ve čtvrtfinále. A teď máme být šťastní za prohru 0:3? Co to sakra je?

3.1.2021 v 13:26 | Karma: 35,52 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Sport

František Kubásek

(Koróna) pozitivní deník - den 1 až 3

Je zajímavé, jak se nemoc vyvíjí. Následující poznatky jsou jedním z asi dvou set tisíc případů jen v ČR, a tak předpokládám, že každý to má trochu jiné.

17.12.2020 v 14:33 | Karma: 25,20 | Přečteno: 942x | Diskuse| Věda

František Kubásek

(Koróna) pozitivní "deník" - Den minus 3 až 1

Říkal jsem si, že záznamy jednoho pozitivně testovaného třicetiletého jinak zdravého muže může někoho zajímat. Následující zkušenosti tedy berte jako jeden z mnoha případů, jak to může probíhat. Ale taky nemusí.

15.12.2020 v 15:54 | Karma: 40,27 | Přečteno: 4998x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof