Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Neustále burcovat  a poukazovat na zrůdnost islámského hnutí je určitě chvályhodné, ale není dobře dávat protistraně do ruky zbraň psaním nepřesností. Mohamed byl chytrý muž a byl pragmatik; když neměl ještě velkou sílu, tak křesťany na potkání nezabíjel; to přišlo  později. Nejprve uzavřel smlouvu o vzájemné toleranci, aby ji v budoucnu zákeřně porušil.

0 0
možnosti
BD

Autor si určitě myslí,že má pravdu a je mu všechno jasné. Vzývání demokracie jako absolutního ideálu také není to správné. Vždy se musí menšina podřídit většině - to je demokracie,která potlačuje individualitu stejně jako každé náboženství. A Islám není náboženství ale styl života. A Alláh je stejný Bůh jako mají křesťané. A těch skutečně nevěřících je absolutní minimum a ještě většinou jen v mladém věku.I komunista může věřit v Boha.

1 7
možnosti
MK

Ano, islám není náboženství, ale styl života , souhlasím. Jinak Alláh není totožný s Bohem křesťanů. Nevím, kde se tohle donekonečna omílané klišé bere.

1 1
možnosti
VA

Asi to sem nepatří, ale dnesk asi dva km od našeho domu probíhá velká bitva o opevnění. Lítají letadla, jdou slyšet protiletadlová děla, výstřely a pod. Vím že to je jen jako, nicméně mi tak trochu běhá mráz po zádech a soucítím s lidmi kteří toto zažívají jako každodení realitu, ať už v islámských zemích či na Ukrajině

0 0
možnosti
KC

Islám je víc než náboženství návodem, jak ovládnout jiné a donutit je, aby se chovali, jak se to líbí muslimům. To nemá se svobodou a demokracií nic společného, tyto dva postoje se vzájemně vylučují. Přesto Evropa vítá nesmiřitelné nepřátele svých hodnot s otevřenou náručí.

6 0
možnosti
BD

Asi to bude tím, že Islám je daleko vpředu v porovnání s dnešním křesťanstvím. Kristus byl zneužit a použit k doktrině trojjediného boha.A to je to je logicky,eticky i rozumově hloupost.

0 0
možnosti
Foto

Na všech umělých konstruktech a náboženstvích se mi nelíbí, že zasahují do přirozených lidských práv a produkují násilí vůči nenásilně se chovajícím lidem.  Myslím, že jedno z důežitých práv lidí je, aby vás ostatní nechali na pokoji, pokud jim nezasahujete do jejich majetkových práv.

4 0
možnosti
JT

Nějaké rozdíly budou, hlavně není nikdo - stát, jiná organizace, kdo by nutil žít podle nějakých zásad bible, bohužel, protože takové desatero by neškodilo uplatňovat, nebo alespoň propagovat. Zatímco vybrat si něco z Koránu a pak to nařízením shora vyžadovat, popravovat, to je jiná a to jak vidíme existuje.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem odborník na korán, ale myslím, že je agresivní stejně jako bible. To lidé a jejich výklady či manipulace dělají z náboženství útočnou zbraň.

1 0
možnosti
MK

Mezi Biblí a Koránem je jeden velký a ohromný rozdíl. Co se týče Starého zákona, kde Izraelité velice úspěšně masakrují nepřátelské národy, tak je to teologický popis historických událostí. V Koránu masakry kmenů nepohodlných Mohamedovi  jsou následovánihodné a jsou "vzhledem k tomu jaké má Korán místo v islámu" dokonce příkazem jak se má muslim v těch či onech situacích chovat. 

Tohle doplňuje Sunna (výroky Mohameda) a Sírat Rasúl Alláh (životopis Mohameda)

7 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof