Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže sis vymyslel problém...slovo "cikán"...pak jsi ten vymyšlený problém vyvrátil jako nesmyslný a na závěr ses poplácal po ramenech :) Njn...úžasné ...

1 0
možnosti

Cikán je ustálené slovo, je české, byť z češtiny nepochází. Jenže v dnešní korektní době někteří ječí, že je to nesprávné, že je urážlivé. Ono je to podobné jako s černochy, někteří ječí, že je to slovo nesprávné. Cikán je označení jisté etnické menšiny. Samotné slovo není citově zabarvené. Rom je pc novinka, ovšem nesmyslná, copak jsou všichni z kmene Romů? Stejně jako Afroameričan, kde tvůrci pc slova zapomínají na to, že spousta Afričanů jsou běloši. Každopádně na idnes se nepostihuje kvůli samotnému slovu cikán, já sama ho píšu běžně, odmítám politicky korektní nesmysly. Jde o to, co k tomu dalšího napíšete. A ano, od té doby, co se vyměnil v administraci jistý zaměstnanec, se spousta věcí změnilo, takže nevidím to tak černě jako vy. Pokud kritiku čehokoliv podáte slušně, nesmažou vás.

4 0
možnosti
Foto

I61v89o 38C62i78l18i42c27h

22. 10. 2014 18:35

Od té doby, co zde necenzuruje pan Banga (kterého osobně považuji za velice slušného cikána, ovšem myslím si, že je slušný hlavně proto, že má českého dědečka, tudíž má naředěné geny), tak se zde (alespoň co se týče mých příspěvků) za slovo cikán nemaže. Myslím si, že problém byl v posledním odstavci, protože jste se dotkl ega některého z cenzorů ;-)

1 0
možnosti

Můj příspěvek tu není? Bylo v něm něco neslušného nebo nepravdivého? Byl v něm vulgarismus nebo vytečkovaný vulgarismus? Nejsem si ničeho vědomá. 

No jo, propaganda iDnes nikdy nespí. Běda, kdo se to pokusí narušit.;-D Asi byl můj příspěvek málo propagující či dokonce šel proti proudu?

Až na to, že to iDnes nezvládá. Lidé těm kecům nevěří, v lepším případě se propagandě smějí a dělají na ní vtipy.

2 0
možnosti

Kdo asi můj slušný a kultivovaně napsaný příspěvek bez jediného vulgarismu napráskal. Že by opět Veronika Šimůnková těžce snášela jiný názor?

Stejně si nepomůžete. Za svými názory si stojím a netajím se jimi. Ani smazání příspěvku moje názory nijak nezmění.

2 0
možnosti

Ono by stačilo si přečíst pravidla pro diskuze, pak by se nemuselo bečet na blogu. "Vytečkovaný vulgarismus není vulgarismem o nic míň než ten nevytečkovaný."

Pokud má někdo plat nižší než jiný dávky, tak je prostě neschopný (nebo schopný uvěřit jakémukoliv nesmyslu?) a pak mu holt nezbývá než nadávat na cikány apod.

0 9
možnosti

Má výplata není tak malá a tak neschopnost vylučuje. Je alarmující, že někoho dávky za nic nedělání jsou vyšší než má výplata i přes to, že oni jsou zdraví.

4 0
možnosti

Nemáte pravdu.

Slovo Cikán není české. Je to z řečtiny: Tsikanoi. Z té řečtiny to přešlo do většiny evropských jazyků. (Anglické Gipsy ovšem odkazuje na Egypt, neboť si mysleli, že jde o Egypťany prchající před Araby, a francouzské Boheme na Čechy - do Francie totiž dorazili Cikáni z Čech.)

Zajímavé je slovo Morgoš. To se užívá na Ostravsku (a možná i dále ve Slezsku), ale o etymologii tohoto názvu pro Cikány nic nevím.

I já znám Cikány, kteří reagují popuzeně na slovo Rom. Ve stylu "jsem slušný Cikán a žádný Rom".

3 0
možnosti

Pozor! Já jsem nenapsal, že z češtiny přímo pochází, ale že je prostě české. Ale jinak souhlasím.

2 0
možnosti

Musíte po pravdoláskařsku používat "americký styl" politicky korektních slov... Prostě příště napiště "C-Slovo" (jako slovům, které "svobodní" Američané nesmí vyslovit, se říká F-Word, N-Word, ...)

1 0
možnosti

Podepisuji se pod každým Vaším slovem.R^

A mimochodem termín "Rom" je užíván až od počátku 70 let minulého století, kdy tuším ve Franci proběhl Světový kongres Cikánů. A tam se též usnesli o vlajce a o tomto názvu. Avšak ve skutečnosti Romové jsou jednou odnoží cikánského národa. To je jako například, kdyby se všiichni Slované nazývali Bulhaři či Rusové...

5 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof