Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J29a86n 16R12á83ž

9. 12. 2014 18:35

Nejhorší je, jak je médií interpretován výsledek.

Např. 71% dokázaných se vyjádřilo, ze nevnímá Rusko jako prvořadou hrozbu naší bezpečnosti a 22% vnímá naopak Rusko jako přímou hrozbu.

Interpretace: Stoupá počet obyvatel, kteří vnímají Rusko jako přímou hrozbu naší bezpečnosti jak se vyjádřilo 22% dotázaných, což je o 50% vice než při posledním průzkumu!

2 1
možnosti

No hezky jste to zmotal.

Obávám se velmi, že jste to vy, kdo to špatně interpretuje. V anketě se skutečně vyjádřilo 28% respondentů, že největší obavy mají z Ruska, další, menší  procenta do stovky si rozdělilo jiných devět států. Žádná otázka, které státy nejsou hrozbou tam není. A ano, před čtyřmi roky mělo z Ruska obavy jen 11%

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Člověk nemusí číst žádný článek (pochopila jsem, že kolem nějakého se teď dělá větší humbuk) a tuší, jak to s těmi průzkumy a ovlivňováním voličů asi je.

0 5
možnosti
FK

Pro všechny kritiky: tvrdíte, že z toho článku čepám. Jen jsem o něm napsal, že podporuje mojí tezi a vůbec jsem nezdůrazňoval ani slovo o důvěryhodnosti serveru.

A hlavně jsem na začátku článku napsal , že je to druh úvahy - můj názor, jak to prostě může fungovat. Takže se nejdříve, prosím, naučte číst bez přehlížení důležitých detailů a poté se dejte do diskutování. Děkuji.

3 2
možnosti
Foto

Pane Kubásek, aby se toto dílo dalo považovat za úvahu muselo by v ní být více možných úhlů pohledu a klást argumenty a protiargumenty.

2 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že si zastánci prezidenta Zemana nestěžovali na výzkumy veřejného mínění v době jeho volby a době kdy měl větší podporu.

3 0
možnosti
MS

Zajímalo by mne, jestli by podobný článek vznikl, kdyby Zemanovi najednou vyletěla oblíbenost na 80%. To bychom se tady asi dočetli, jak je konečně průzkum objektivní a jak odpovídá mínění většiny národa. :-P

5 0
možnosti
FK

Neřídím se situací kolem Zemana. Média mlží už dlouho... O islámu... O Cikánech - zlreslují informace a zmíněných se zastávají... A mistry v tomhle jsou Respekt, iDnes.cz a MF Dnes a ČT. Ale to jsme odbočili... Ne, článek bych jednou napsal tak či tak...

3 1
možnosti
OK

Někteří lidé si vybírají informační zdroje podle toho, jak jim lahodí informace tímto zdrojem zveřejňované. Zvláště v době internetu je zdrojů mnoho, hodnověrných méně a výběr pro leckoho těžký.

Umím si živě představit, jak by svého času hypotetická internetová média zpracovala japonský útok na Pearl Harbor. Kromě pravdivých informací by tak tehdejší nebojechtivý Američan narazil na zprávy jako že se jedná o spiknutí americké vlády, o fiktivní útok maskovaných Američanů, který slouží zbrojnímu průmyslu ke zvýšení výroby a k plnění amerických imperialistických choutek. A už by byli v ulicích USA protestující lidé, kteří odmítají jít do války.

3 0
možnosti
Foto

1/ jak víte, že zrovna ten článek ze kterého vycházíte není dezinformací / na rozdíl od poctivých průzkumů/

2/ není tak jednoduché ovlivnit výsledek výzkumu-očividně vůbec netušíte jak to funguje

/ např. konkrétně CVVM pošle tazateli, že chce 1ženu  a 1 muže jednoho 20-30 a druhého 40-50 jednoho se základním vzděláním a druhého vysokoškoláka a tazatel ty osoby nesmí použít vícekrát za 1 rok-docela těžké předpokládat odpovědi/

Ale hlavně-pokud se nad tím zamyslíte-proč by někdo jakkoliv falšoval výzkum výběrem respondentů kdž pro zfalšování by ylo mnohem jednodušší prostě zfalšovat až statistický výstup-ten článek je zcela smyšlený.

A ony ty průzkumy mají jeden aspekt pro který jsou nepřesné-spousta lidí je na něco rozezleno a nadává např. na stranu motýlků a řekne budu volit pěnkavy-jenže při samotné volbě si řekne-co když budou pěnkavy ještě horší a zvolí zase ty motýlky...

nebo řekne při průzkumu budu volit motýlky a pak na kandidátce uvidí někoho koho nesnáší a rozhodne se jinak.

Ano volební průzkumy nejsou přesné, ale nevěřím tomu, že by je někdo přímo podplácel-bylo by to riskantní na utajení a riskantní na výsledku-tudíž by to bylo neefektivní-mnohem lepší je například koupit si noviny a ovlivnit jak píšíRv

2 0
možnosti
Foto

J79a22k28u49b 36R84o14t93h

9. 12. 2014 12:39

Pane kolego, jako člověk, který se profesionálně řadu let v daném oboru pohybuje, si troufám říci, že a) uvěřil jste jasnému fake článku, obsahujícímu spoustu lží a evidentních nesmyslů, b) takto politické strany před volbami nejednají, protože by to byla sebevražda. Za posledních 12 let jsem dělal kampaň pro 4 různé parlamentní strany. Kdybych někdy navrhl či udělal to, co popisuje onen fiktivní a zcela neznámý člověk, šel bych žebrotou.;-O

10 0
možnosti

Je neskutečné, že někdo může věřit jednomu,  jedinému slovu v aeronetu.cz....Rv

4 0
možnosti
MK

Pokud to stojí párset tisíc až milionů, tak si určitě čssd, paroubek, nebo třeba zeman mohli zaplatit zcela opačné průzkumy, peněz na to mají dost.

3 1
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof