Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlasy proti sluníčkovým politikům typu Merkel je pořád víc. V Rakousku odpor taky roste. Přečetla jsem si něco z diskuze pod články z rakouských portálů a třeba odsuzují Merkel, že díky hrozbám teroristů našla výmluvu, jak zavřít pusu Pegidě.

Nebo, že je zajímavé, že demonstrace v Paříži byla povolena - na podporu Charlie Hebdo, přestože riziko útoků bylo vyšší než  riziko u protestů Pegidy - holt se politici chtěli zviditelnit, takže nasadili takové policejní síly, aby se nic nestalo, kdežto na ochranu Pegidy stejnou ochranu nevynaloží. Pak: svoboda shromažďování je zaručena a policie musí dělat vše proto, aby demonstranty ochránila. Má hledat ty, co vyhrožují a vyhostit je ze země nebo zavřít za podporu terorismu.

8 0
možnosti

Naprostá většina diskutérů vyjadřuje názor, že je nepřijatelné, aby se připustilo, že kvůli hrozbám Muslimů nebudou demonstrace, že to by byl začátek konce demokracie. Policie se musí postarat, aby ti, co hrozí demonstrantům byli odhaleni a potrestáni a ne omezovat kvůli nim svobodu slova. Taky doufají, že sice tato demonstrace nebude, příště ale snad bude o to větší.

4 0
možnosti

I90v80o 35B41o12u91š37e

18. 1. 2015 22:00

Proč tak kecáte? Třeba zabijačku vám nikdo nezakázal.

0 11
možnosti

My se ničíme sami a rafinovaně tunelujeme to poslední zde a jdeme po slabých. Za 20 let zde nevznikla aktivní občanská společnost jež by uměla říci co vlastně chce a motivovat své politiky a vychovávat je.

Tak mohla se vytvořit silná pozice naší republiky v rámci EU a ba co více, silněji by zde mohla být aktivní platforma okolních států Visegradské skupiny, jež by vytvořila protiváhu Bruselu.

Našim počinem je mnohdy shazovat lidi jež upozorní na nevhodné chování politiků, nechat si vytvářet veřejné nepřítele, společnost dělit na kavárníky, sluníčkáře, pejskaře  ... Pro Západní Evropu jsme nečitelní a věční potížisté neschopni držet politickou  linii.

Naše společnost v podstatě má v sobě zažraný socialismus, očekává že strana to za ně vyřeší, dnes volby, problémy se projednají na plénech, vytvoří se závěry a následně hesla a nakonec 5 letka.

Jak to že se zde neprobírají věci které by se měli udělat a řešit konkrétně a v tomto směru občansky aktivovat a říci představitelům u moc co vlastně chceme.

Jsou potřeba činy. Ochrana vnějších hranic, jak řešit návrat aktivistů z Iráku, jak pomoci jižní Evropě jež je na pokraji sil neutuchajícího přílivu emigrantů ... .

Evropa vlastně jede po jednom kole to druhé je pořád nefunkční ... .

1 0
možnosti

Vystoupíte z EU a už na vás bude čekat jako na ohlodanou kost vlčák z východu. Spadnem do spárů putinova Ruska ,takže myslím, že nemáme na výběr. Vystoupit je blbost, spíš se spojit a začít situaci řešit na nejvyšší politické úrovni. Spolupráce tajných služeb, armády, policie, zákony ,které jim to umožní, přísun financí a především přiznání situace bez obalu, tak jak to opravdu je. pojmenovat problém.

2 0
možnosti

Pokud EU nařídí členům zakázat kritiku islámu například, zakáže tím veškerá legislativní opatření proti extremistům z řad muslimů. Co nás pak čeká? Vyzbrojení vojáci před školami?

4 0
možnosti
Foto

Evropa má hlavní trumf v demokratických volbách, je však otázkou zda má dostatečně vyspělé voliče, aby zvolily tu síly, která si s islámem poradí. To co teď vládne na to nemá.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS