Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kubásku jste zcela mimo. Píšete"Ateismus není nějaká víra knihy. Ateista se neřídí příkazy mezi řádky literatury, která by třeba přikazovala vraždit věřící. Ateista má své zákony. Jsou to zákony civilizace. Jsou to zákony, kdy zloděj nese zodpovědnost za škodu, co způsobil, je to zákon, kdy vrah půjde do vězení, ať zavraždí kohokoliv."

Ale i zde na iNES vyšlo:

Muž byl zaujatý proti všem náboženstvím, které kritizoval na sociálních sítích. Sám sebe označoval za „antiteistu“ a sympatizanta hnutí „Ateisté za rovnost“, uvedl britský list The Independent. Hicks čeká na soud ve věznici okresu Durham.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/chapel-hill-trojnasobna-vrazda-muslim-dxt-/zahranicni.aspx?c=A150211_143024_zahranicni_aba

I ateisté mají různé své radikální skupiny-mimo jiné i komunisty, kteří cíleně vraždili a mučili mimo jiné i kněze.

0 0
možnosti

Islám má více radikálních skupin než cokoliv jiného.

0 0
možnosti

..jako celoživotní ateista....nevěřím vědě...jen věřím tomu..že žádný bůh neexistuje....to dost dobře vědecky zdůvodnit nejde...ale on nejde dokázat ani opak....

0 0
možnosti

Pro mne je podstatné to, že v tomto případě šlo skutečně o ojedinělý jev, který nemá tendenci se rozrůstat. Tento člověk nebude masově uctíván,k nebode považován za hrdinu, nikdo nebude mít nic proti jeho nejpřísnějšímu potrestání.

Něco takového se může stát v každé náboženské, etnické nebo sociální skupině obyvatelstva. Proto se nad tím lidé pozastavují teprve tehdy, když u některé takové skupiny začne nějaký typ kriminality statisticky převyšovat jeho výskyt u jiných skupin obyvatelstva.

Abych se nedotkl žádné náboženské nebo etnické skupiny, uvedu následující příklad: Některé druhy kriminality jsou dost typické pro narkomany a notorické alkoholiky. Neznamená to, že takový trestný čin nemůže udělat i abstinent. Ale i nadále budeme tuto trestnou činnost statisticky spojovat s narkomany a akloholiky. Jako společenský jev, nikoli jako jejich specialitu.

Proto tento trestný čin spojuji výhradně s příslušným jedincem, nikoli s ateismem. Pokud by to mezi ateisty bylo masovější, musel bych to už spojeövat s ateismem.

0 0
možnosti

K73a74r15e20l 38M18a10s41e34k

14. 2. 2015 10:09

Co to plácáte, Kubásku? Ve kterém státu není ilegální zabít nemuslima? 

RvRvRv

0 0
možnosti

IS, Boko Haram, Talibán - členové desítek teroristických skupin ve jménu islámu čítají tak desítky milionů příznivců, desítky tisíc přímých členů z řad Evropanů, miliony obětí, za které je mnoho jiných z islámu nechce potrestat. 

A hlavně legalita vraždy nemuslima je v šárie.

1 0
možnosti
Foto

Tento případ se podobá jako vejce vejci jedné kauze, která se stala před více než sto lety, někde v Čechách, kdy nějaký bezvěrec odkrágloval kněze, které náhodou potkal. Považoval ho asi za překážku na cestě k osvobození z církevního tmářství, kterou je nutné odstranit. Víz studie Rudolfa Vrby o církevním vlastnictví.

Je zkrátka překvapující, jaké emoce dokáží ideologie vyvolat.

Ano, může za to ateismus.

0 0
možnosti

Já bych řekl, že ateista věří vědě.

0 0
možnosti

To je poněkud protimluv  - vědě se totiž ze zásady nevěří.

Věda je totiž prostě jenom soubor pouček pomocí kterých popisujeme pozorovanou realitu. V okamžiku kdy někdo přijde s lepší poučkou která vesmír popíše lépe se stará poučka zahazuje ( a nebo limituje její platnost... viz cesta od Newtona k Einsteinovi)

skutečný vědec nevěří... v okamžiku kdy uvěří že je něco pravda se limituje a není schopen kritického myšlení.

skutečný věděc nevěří nikomu, ničemu a v nic.... prostě používá to co v danou chvíli funguje a zahodí to ve chvíli kdy to fungovat přestane.

0 0
možnosti

"Náboženství totiž vznikalo na základě toho, že si lidé nedovedli vysvětlit některé jevy." To je donekonečna omílaná teorie, ale zdaleka není jediná. Doporučuji knihu Po stopách neznámého boha od Karla Skalického, trochu vám to pomůže rozšířit obzory.

   Čistě "vědecký přístup" také nemusí být výhrou. Víte, že 20. ledna 1942 bylo na konferenci ve Wannsee navrženo tzv. konečné řešení židovské otázky? Že tato konference trvala 90 minut? Že tam byli samí vzdělaní lidé? Věda bez víry může být nebezpečná, stejně jako víra bez vědy slepá. Nebezpečný je fundamentalismus na obou stranách.

1 0
možnosti
Foto

Ateista věří ve vědu.... A máte vůbec tušení, kolik vědců se zásadním vlivem na náš svět věřilo v Boha ?

1 1
možnosti
Foto

Pane Vacovský, .....A máte vůbec tušení, kolik vědců se zásadním vlivem na náš svět věří v Boha ? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof