Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Souhlas. Ale je potreba pochopit, ze jsme si "vycinkali" statem organizovanou kriminalitu.

4 2
možnosti
DS

2autor: nechybi vam na zacatku slovo? Treba "prispevky", mozna jsem to jen spatne pochopil, takhle v nedeli odpoledne me to taky mozna nemysli...

0 0
možnosti
PBR

Napsal jste to moc dobře. Těch chytráků, kteří plivou na druhé s nadějí, že oni se do podobné situace dostat nemohou je mi líto. Nikdo, krom pár lumpů, si nepůjčuje s vědomím, že peníze nevrátí. Rodiče častokrát ani netuší, že jejich dospělé dítě s trvalým pobytem u nich je v dluzích a že je navštíví exekutor a zabaví jim třeba dům za dluh potomka, kterého patnáct let neviděli.

Další otázka je, kde mají dlužníci brát peníze na dluhy, které narostly díky soudům a exekucím do nesplatitelných rozměrů, když jim nikdo nikde nepůjčí ani floka? A to nemluvím o těch, kteří díky exekucím nedostanou nikde ani práci, a že jich je..

Po bitvě je každý generál, ukázat prstem a odsoudit někoho, kdo není zcela finančně gramotný je snadné..

U nás se trestají dlužníci, Ale třeba firmy, které půjčují na brutální úrok a pak dlužníka zlikvidují společně s exekutorem, zde působí ji desetiletí..

Vše by se mělo likvidovat v zárodku, takže proč někdo nezařídí zpřísnění podmínek na půjčování peněz tak, aby si nemohl půjčit opravdu každý i ten co prostě ví, že to nezaplatí? A z takových a jejich příbuzných v této zemi právě luxusně žijí exekutoři za přispění našich vlád..

23 1
možnosti
MS

Článek ovšem není o regulérních dlužnících, kteří (byť s vědomím, že peníze vrátí) si půjčují nad své možnosti. Autorovi jde především o nespravedlivé exekuce, ke kterým postižení přišli jako slepí k houslím.

14 1
možnosti
ZB

Česko je mafiánský stát, kde pravidla nejsou pro všechny, někteří je dodržovat jednoduše nemusí. Vidíme to na silnici, u soudu, v životě. Změnit to musíme my všichni ae k tomu je dlouhá cesta.

8 0
možnosti
TK

"Zákony jsou děravé jako cedník."

Ne, tyto zákony nejsou děravé, jsou napsány přesně na objednávku exekutorské mafie. Počínaje například neuvěřitelnou fikcí doručení.:-/

24 0
možnosti
KK

Takže byste zrušil fikci doručení? Fajn, od té chvíle odmítám platit daně, pojištění, poplatky za odpad/elektřinu/internet... úplně všechno, výzvy si prostě nevyzvednu a budu dělat mrtvého brouka, mňa nedogoňat. Facepalm.

0 0
možnosti
Foto

Problém není ani tak vztah dlužník-věřitel-exekutor.

Problém je v tom, že u nás exekutor může odvézt věci 3 osoby a klidně několik let (do rozhodnutí soudu o vylučovací žalobě) zadržovat. Nepomůže ani prohlášení majitele, že to je jeho ani doklady o koupi-vše záleží na rozhodnutí exekutora

Takže pokud soud vyhoví žalob o vyloučení věcí z exekuce a exekutor po 3 letech vrátí třeba notebook tak ten je minimálně morálně zastaralý a stejně si ten člověk pokud ho potřeboval musel koupit jiný, navíc pokud bylo cokoliv odvezeného v záruce tak záruka díky času padá.

Přesto poškozený nedostane odškodné a exekutor nebude potrestán:-/

36 0
možnosti
MP

se divím, že ještě nebyl žádný exekutor zastřelen a žádný exekutorský úřad vypálen....

17 0
možnosti
PK

P63e42t19r 26K89ř47í63ž

1. 8. 2015 15:10

Jsou i jiné případy. Viděl jsem dokument o lidech, kteří bydlí v činžáku, kde bydlí (či bydlel, už si přesně nepamatuji) "chronický dlužník na všechny strany". Bohužel má stejné příjmení (či snad dokonce celé jméno). Všichni exekutoři jdou proto po těchto lidech, kteří s ním však nemají vůbec nic společného. Pokud si pamatuji, řekli, že již zažili asi 20 exekucí, že se bránili u všech orgánů, soudů atd. Výsledek? Sdělení z nejvyšších míst bylo, že buď se musí odstěhovat nebo si úředně nechat změnit jméno...

Mám známého, kterému taky zabavili majetek za jiného. I když se rychle bránil a doložil doklady atd. (a kdo z nás to má v pořádku), stejně již byla část drahé elektroniky rozprodána za pár korun. Kupec pak řekne, že koupil v dobré víře a vy se roky můžete soudit s exekutorem.

13 1
možnosti
ZV

Je jasné, že do exekúcie sa dá dostať aj vlastnou vinou, aj podvodmi. Ale je jasné aj to, že exekútori síce srdce majú, ale nepoužívajú. V Exekučnom poriadku je mnoho možností, ako ho použiť a pritom nesiahnuť na právo veriteľa. Tieto možnosti exekútori nevyužívajú a oháňajú sa literou zákona. Exekučný poriadok je plný fráz, čo exekútor môže, ale pomenej tých, čo exekútor musí. Majú neúmerne viac práv ako povinností.

11 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof