Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až na několik drobných nepřesností, těm se občas nevyhne nikdo z nás, velice dobrý souhrn. Oceňuji.

1 0
možnosti
AM

Trochu bych doplnil vnitropolitickou izraelskou linii.

Vy píšete, jak se policie střetla s demonstranty UVNITŘ mešity Al Aksá, jakoby to byla tak nějak normálka, která se stává. Pohledem místního fanouška, který není zvyklý se na věci dívat očima druhé strany, asi jo. Nicméně pravda je taková, že je naprosto jisté, že záběry, jak židé v okovaných botách dupou po motlitebních kobercích v mešitě a rozhánějí věřící zábleskovými granáty, vyvolají v muslimském světě strašné pobouření. Tohle musel vědět každý Izraelec. A tohle nemohl nařídit nějaký oficír přímo na místě. Vzhledem k závažnosti a následkům, které každý jasně chápal, tohle muselo mít posvěcení z těch úplně nejvyšších míst.

A teď už si stačí položit známou otázku "komu ku prospěchu?", a v situaci, kdy Netanjahu nedokázal složit pravicovou vládu dokonce ani s podporou několika nefalšovaných židovských nácků, kteří se poprvé v dějinách dostali do parlamentu, hrozí mu že po ztrátě funkce půjde sedět, a v jednání byla středová vláda s podporou jedné arabské strany ........... domyslet už to nebude problém.

0 6
možnosti
PP

P95a32v47e93l 28P86o68n26e48c

18. 5. 2021 13:43

Že má premiér Netanjahu na krku trestní stíhání? Že jsou v parlamentu lidé, kteří tam být nikdy neměli? Tak to je stejné jako u nás. Nic z toho však nemůže být omluvou pro násilí z jakékoli strany.

1 0
možnosti
Foto

Jakému státu by měl patřit východní Jeruzalém.

1 0
možnosti
PP

P30a98v40e67l 88P43o14n92e21c

18. 5. 2021 11:03

Dobrá práce, díky R^

4 0
možnosti
ZZ

Kde ?

Hamás sám vyrábí rakety Kassám.

Jsou levné a snadné na obsluhu.

Jejich výroba je poměrně jednoduchá a radikálové je nemusí pašovat přes jižní hranici s Egyptem.

Nevýhodou kassámů je podle analytiků nejen různý dolet, ale také nespolehlivost a nepředvídatelná trajektorie. To vede k tomu, že nemálo raket dopadne ještě na území Gazy. Palestinci tvrdí, že jich mají ukryto a připraveno k použití tisíce kusů - víc než 10 tisíc.

Palestinci dokážou doma vyrábět i palivo pro raketové motory. Používají cukr smíchaný s nějakou solí, která sice nemá příliš velkou účinnost, ale dokáže raketu urychlit na 300 metrů za sekundu a cca 50 kg raketě dá energii na vzdálenosti až dvacet kilometrů.

Hlavní částí rakety je pak bojová hlavice. Ta obsahuje výbušninu a někdy i kuličky z ložisek nebo jiný kovový materiál, který vytvoří střepiny. Ty mají způsobit co největší škody. Jako výbušninu pak Palestinci používají především trinitrotoluen.

Rakety se odpalují z jednoduchých, asi dvoumetrových ližin a k manipulaci stačí dva lidé. Za 24 hodin už stihnou dnes radikálové odpálit přes 400 raket.

Výzvědné služby hlásí, že disponují i jinými raketami, které dokáží sami vyrobit kopie ruských a iránských raket - ale jejich zbytky se na místech výbuchů dosud nenašly. Stále se nalézají pouze vodovodní potrubí většího rozměru, který byl dřív používán v dnes již opuštěných židovských osadách. Rovněž výbušnina je asto tvořena i z nevybuchlých Izraelských raket, které dopadly na pásmo Gazy.

:-)

3 0
možnosti
ZZ

Zdá se ale také, že palestinci ve velkém používají dusičnan amonný - jako hnojivo se dá běžně koupit i v Palestině, případně se dá bez problémů dovézt sunitskými přáteli z Libanonu, kde také loni vybouchl v Bejrůtu obrovský sklad ledku. Při jeho hoření se uvolňuje téměř dvakrát více plynů než při použití KNO3.

:-)

Zdroj: https://www.poradte.cz/volna-diskuze/13249-raketove-palivo-podomacku.html

0 0
možnosti
JZ

Velkým finančním podporovatelem Hamásu je Rusko.

0 3
možnosti
LC

Abych si to trochu srovnal ... větším než EU? Dejte nějaká čísla.

9 0
možnosti
Foto

J46o32s76e30f 85B25á14r17t54a

18. 5. 2021 10:39

Takový článek tu opravdu chyběl. Díky za užitečné informace.

9 0
možnosti
MK

Karma. Je to smutné čtení.

8 0
možnosti
  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof